Правила на форума

Коментари и препоръки към обучението на Према.

Правила на форума

Мнениеот admin » Чет Май 29, 2014 1:28 am

1. Ник, аватар (превъплъщение) и подпис, които да не целят обида/критика/подобие на друг участник или на фирма/форум/сайт/(друго), а също така - да не съдържат политически, расистки или порнографски детайли, сцени на насилие.

2. Да не регистрира повече от един ник във форума на Учебен център Према. Последното ще се счита за опит за заблуждаване/измама на други потребители на форума.

3. Да уважава другите потребители на форума. Всякакви обидни думи и преки характеристики/заплахи ще се считат за грубо нарушение, като в резултат от това постът ще бъде редактиран или отстранен от темата. Нецензурните думи ще бъдат замествани със символа "*".

4. Да пише на кирилица. Форумът на Учебен център Према е български и официалният език и писменост на него са българските. За проява на висок интелект смятаме спазването на граматическите, правописните, пунктуационните и синтактични правила. За тези, които нямат кирилица на компютъра си: http://2cyr.com/

5. Да не пише за по-голяма убедителност постове само с ГЛАВНИ (което, според "етикета", се счита за "викане", за "крещене") или пък - само с цветни букви (което също затруднява четенето), или с подчертавания, потъмнявания и другите графични изразни средства. Допуска се смислов акцент на определени части от текст под формата на думи с големи букви или bold шрифт.

6. Да не създава теми или да пуска материали призоваващи към нарушаване на действащото законодателство, с расистки характер, с остър политически характер (призиви на действащи партии и групировки), с подбуди към престъпления, дискриминация, лично или обществено опасни действия или съдържащи порнография.

7. Контакти с модератори и администратори, както и коментари по минали действия на модератори или администратори, потребителите извършват изключително по e-mail или чрез лично съобщение.

8. Често повтарящи се постове с еднакво съдържание, постове със съдържание далеч от темата или теми със съдържание далеч от раздела, в който са създадени, ще бъдат определяни като СПАМ (като нежелани). Такива постове/теми ще бъдат отстранявани, а авторът им ще бъде предупреждаван официално. При доказано наличие на умишлени действия, никът на съответния участник ще бъде деактивиран.

9. Да се придържа възможно най-близо до поставените въпроси по време на дискусията в темите. При особено големи отклонения на мненията от първоначалния замисъл на темата, последната може да бъде разделена на две или повече части. Темата ще бъде затваряна след установено залагане на конфликт в нея и повишаване на напрежението.
ЛИЧНИТЕ ДИСКУСИИ ВЪВ ФОРУМА СЕ ПРАВЯТ САМО С ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ.

10.Статията, която качите, да не е открадната от други сайтове. Винаги питайте автора дали ще ви даде права над нея преди постването й! При откриване на текстове или материали с претенции за авторско право, или при наличие на такива претенции, съобщавайте на администраторите, за да бъдат надлежно премахнати от нашата система.

11. Щом даден потребител пусне във форума статия или някакъв материал, то той с това безвъзмездно се съгласява публикуваната от него информация да се премести в сайта (електронното издание) по усмотрение на администратор или модератор.

12. Във форума е забранено да се редактират мнения и теми от авторите им. След пускането им авторът има един час за редактиране, след това единствено, чрез съдействие от страна на екипа. За целта се обръщайте към модераторите и администраторите.

13. Всеки потребител има право да качва файлове с общ размер не повече от 50 000 КВ или 48.83 mb. При наличие на файлове с по-голям обем и значение за форума, се обръщайте към администраторите. За прикачване на картинки може да използвате http://picvalley.net или http://imageshack.us/
Повече подробности относно това правило можете да прочетете ТУК

14. Да не създава теми или да пуска материали съдържащи реклама под каквато и да е форма без писменото съгласие на администратора.

15. При тенденциозно неспазване на правилата потребителят се заключва за неопределен период от време. Ако смятате, че тези правила ограничават личната ви свобода, има много други форуми, където бихте могли да доказвате превъзходството си.

16. С регистрацията си потребителят се съгласява да получава електронни съобщения от администрацията на сайта, или от другите потребители.

За по подробен поглед на правилата и условията за писане във форума погледнете тук: http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=11122

Правилата се променят по усмотрение на администратора. Последна редакция: 01.09.2010 г.
admin
Site Admin
 
Мнения: 3
Регистриран на: Чет Май 29, 2014 1:00 am

Назад към Специалности и лекции

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron